• Úvodná stránka
      • Základná škola Jozefa Horáka, Ul. Pavla Dobšinského 17, 969 22 Banská Štiavnica
        • Zmeny v prevádzke školy od 29.11. 2021
          • Zmeny v prevádzke školy od 29.11. 2021

          • Usmernenie pre prezenčné a dištančné vzdelávanie

            Na základe epidemiologickej situácie, uznesenia vlády č. 695/2021, vyhlášok UVZ SR č. 262, 263, 264/2021 a zmeny školského semaforu:

            1. Triedy sa nebudú miešať na hodinách cudzích jazykov, telesnej výchovy, etickej výchovy, náboženskej výchovy, techniky a informatiky. Kvôli tomu bude od pondelka 29. 11. 2021 zmenený rozvrh hodín a Vaše dieťa môže mať na týchto predmetoch  iného pedagóga. Prosím, aby ste viedli deti k tomu, aby to rešpektovali.
            2. Ranná ŠKD od 29. 11. 2021 nebude. Popoludní bude mať každá  trieda svoje oddelenie ŠKD. Činnosť klubu bude do 15:45 hod.
            3. SRL 2. st. a krúžky od 29. 11. 2021 nebudú v prezenčnej forme.
            4. II. stupeň bude v karanténe od 29.11.2021 minimálne do 3.12.2021. Forma vzdelávania dištančná.
            5. ŠJ jedáleň v prevádzke. Strava sa bude vydávať, triedy sa v jedálni nebudú premiešavať. 
            6. Rodičia hlásia na EduPage testovanie samotestami.
            7. Dôvod každej absencie rodič nahlási triednemu učiteľovi do 24 hodín.
            8. Pri nástupe do školy po karanténe, alebo po absencii, ktorá trvala 3 a viac dní, žiak predkladá vyhlásenie ZZ o bezpríznakovosti žiaka. Bez tohto dokumentu bude škola postupovať podľa Nariadenia MŠVVa SR
            9. Manuál ŠKOLSKÝ SEMAFOR je účinný aj počas trvania núdzového stavu vyhláseného na základe uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 695/2021.

            Dôležité zmeny v školskom semafore

            V prípade pozitívneho výsledku samotestovania Ag samotestom žiaka počas školského roka:

            1. Žiak zostáva doma – nemôže ísť do školy.
            2.  Rodič telefonicky kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý mu stanoví ďalší postup.
            3. Rodič oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu, aby škola mohla pristúpiť k sprísneným hygienicko-epidemiologickým opatreniam. Viac informácií k postupu pri pozitívnom výsledku Ag samotestu nájdete v kapitole Oranžová fáza.
            4. Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu ostáva doma – nemôže ísť do školy. Všetci žiaci, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom s pozitívnym výsledkom Ag samotestu za posledné 2 dni od jeho testovania alebo od objavenia sa prvých klinických príznakov (okrem tých, ktorí majú výnimku z karantény a neprejavujú príznaky COVID-19), kontaktujú svojho všeobecného lekára a prihlásia sa na PCR test cez korona.gov.sk.
            5. Žiak a zamestnanec musí mať prekryté horné dýchacie cesty podľa aktuálne platnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, pokiaľ sa naňho nevzťahuje výnimka. Výnimka na nosenie rúšok pre žiakov ZŠ a SŠ bola zrušená 2 11. 2021.
            6. Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa.
            7. Ak sa žiak nezúčastní vzdelávania z akýchkoľvek dôvodov, napr. aj z obavy z ochorenia, v škole počas obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania aktuálne platným uznesením vlády Slovenskej republiky, považuje sa to za ospravedlnenú neprítomnosť; ak to prevádzkové podmienky umožňujú, riaditelia škôl zabezpečia pre takýchto žiakov dištančné vzdelávanie.

            S pozdravom

            Mgr. Ján Maruniak