• Aktuálne

          • Jesenné prázdniny

            Výzva ministra ŠVVaŠ SR

            Neberme deťom možnosť učiť sa v škole – buďme cez sviatky zodpovední.

            Minister školstva vyzýva k tomu, aby ľudia ostali cez prázdniny doma a zminimalizovali cestovanie a stretávanie sa s inými ľuďmi. Napriek horšej epidemickej situácii sa zatiaľ darí držať situáciu na školách stabilnú a vyhnúť sa vzniku ohnísk. S blížiacimi sa sviatkami minister vyzýva na zodpovednosť, aby sa aj naďalej bolo možné udržať bezpečné prostredie na školách. 

            B. Gröhling

            Vďaka vysokej zaočkovanosti zamestnancov Základnej školy Jozefa Horáka (92 % učiteľov), skrátenej karanténe, ako aj vďaka tomu, že plošné zatváranie škôl neprebieha a zatvárajú sa iba individuálne triedy, sa zatiaľ darí školu udržať v bezpečnom režime. Skrátenie karantény znamená, že žiaci ostávajú na dištančnom vzdelávaní do 7 dní a následne sa vracajú do školy.

            Vážení rodičia, ďakujem, že ste zodpovední a so svojimi deťmi využívate AG samotesty a tým včas zachytávame vznik a šírenie vírusového ochorenia.

            Mgr. Ján Maruniak

            riaditeľ ZŠ Jozefa Horáka

        • Oznam
          • Oznam

          • pre 41. týždeň v kal. roku 2021. Okres BS - stupeň ostražitosti – oranžová fáza.

            Vážení rodičia, v nasledujúcom týždni naďalej platí pre žiakov, ich zákonných zástupcov a zamestnancov školy „Školský semafor,“ ktorý vychádza z vyhlášky UVZ č. 250/2021.

            Touto cestou Vás žiadam o dodržiavanie nasledovných opatrení:

            • dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do školy a pri odchode žiaka zo školy (prekrytie horných dýchacích ciest vhodne zvolenými osobnými ochrannými pomôckami alebo jej stanovenými ekvivalentami v súlade s aktuálne platnými opatreniami Úradu verejného zdravotníctva SR, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR),
            • zákonný zástupca zabezpečí pre žiaka každý deň minimálne dve rúška (náhradné musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky,
            • predkladanie  po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ (Príloha č.1). V zelených okresoch na základe odporúčania ministerstva, v ostatných okresoch na základe povinnosti vyplývajúcej z COVID Automat. Rodič, ktorý nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka v čase, keď sa škola nachádzala v zelenom okrese, je povinný ho predložiť pri prepnutí okresu do oranžovej farby,
            • na základe odporúčania, samotestovanie na ochorenie COVID-19 v domácom prostredí v priebehu školského roka Ag testami, ktoré budú opätovne distribuované v budúcom týždni,
            • v prípade prevzatia samotestov, odporúčame jeho realizáciu v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy,
            • po vykonaní samotestu,  informovať školu – TU o výsledku – ideálne prostredníctvom edupage, emailu alebo SMS-ky alebo, v krajných prípadoch, písomným potvrdením. Rodič škole potvrdzuje len vykonanie poskytnutého samotestu, výsledok samotestu škole oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny – žiak následne zostáva doma a rodič informuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho ďalej usmerní. Škola sa riadi podľa usmernení ŠKOLSKÉHO SEMAFORU.

            S pozdravom                                                                 Mgr. Ján Maruniak

        • Školské stravovanie
          • Školské stravovanie

          • Oznam

            POSKYTOVANIE STRAVY OD  2.9.2021

            V súvislosti s úpravou zákona. č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti MPSVaR SR v znení neskorších predpisov, ktoré nadobudli účinnosť 1.8 2021 (zákon č. 417/ 2020 Z.Z. ktorým sa mení a dopĺňa zákon o dotáciách) na podporu výchovy k stravovacím návykom žiaka sa mení výška úhrady za odobraté jedlo.

            Deti, na ktoré sa poskytuje dotácia

            Denný poplatok za odobraté jedlo na nákup potravín od 02.09.2021:

            I.  stup.       Obed     1,21 € +0,20 €  RN -  rodič  platba =  0,11 € , 1,30 € dotácia           

            II. stup.       Obed     1,30 € + 0,20 € RN  -  rodič platba =  0,20 €,  1,30  € dotácia

            Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom sa poskytuje  vo výške 1,30 € na dieťa, ktoré žije  v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, ktorej príjem je najviac do výšky životného minima, alebo si rodič neuplatnil nárok na sumu daňového zvýhodnenia. Dotácia sa poskytuje za každý stravovací deň, v ktorom sa dieťa z ú č a s t n i l o na  v y u č o v a c o m  procese. Ak dieťa nebude  prítomné,  povinnosťou  rodiča  je  odhlásiť  ho.  V prípade neodhlásenia  dieťaťa  rodič   je p o v i n ý uhradiť sumu 1,30 € za každý neodhlásený deň.

            Deti, na ktoré sa neposkytuje dotácia

            Denný poplatok za odobraté jedlo na nákup potravín od 02.09.2021

            I.  stupeň      Obed     1,21 € +0,20 RN €  spolu 1,41 €.

            II. stupeň      Obed     1,30 € + 0,20 RN € spolu 1,50 €

            Zákonný zástupca žiaka, ktorý nemá nárok na poskytnutie dotácie uhradí čiastku za stravovanie k poslednému dňu  aktuálneho mesiaca( teda pred prvým dňom  nasledujúceho mesiaca) podľa platného finančného pásma pre jednotlivé kategórie.

            Pokiaľ stav konta dieťaťa (žiaka) je nulový, to aj pri poskytnutí dotácie, obed poskytnutý nebude.

            Žiak je povinný sa  zo stravovania  odhlásiť deň vopred a to prostredníctvom terminálu, alebo   internetu www.strava.cz do 05.30 hodiny (ráno). Bežný deň do 8.00 hodiny ráno telefonicky u vedúcej ZŠS.

            Od 03.09.2021 budú na stravu prihlásené všetky deti, podľa zostatku  finančného limitu. Pokiaľ žiak nechce odoberať stravu je nutné ho odhlásiť.

            Číslo telefónnu:      045/290 90 30 kl.2 ,     045/692 05 53.

            V Banskej Štiavnici  30.08.2021

          • Opatrenia v čase COVID 19

          • Školský rok 2021/2022

            Hygienické pokyny

            Pokyny platia po celý čas až do odvolania:

            • Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (viď príloha) predkladá ZZ pri prvom nástupe dieťaťa  do školy a vždy po každom prerušení dochádzky na 3 a viac dní (vrátane víkendov a sviatkov).
            • Všetci žiaci nosia denne do školy 2 rúška (1 rúško je náhradné).
            • Rúško nosí žiak počas celého vyučovanie.
            • Balík hygienických vreckoviek prinesú na začiatku školského roku.
            • Žiaci používajú svoje vlastné veci, hygienické potreby a pomôcky do školy. 
            • Žiaci sa vyhýbajú dotýkaniu svojich úst, očí, nosa  a tváre a cudzích vecí.
            • Žiaci minimalizujú kontakt s inými osobami, zdravia sa bezkontaktne.
            • Dezinfekcia spoločných priestorov sa realizuje podľa aktuálnych usmernení UVZ SR.
            • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať príznakom ochorenia COVID-19 (zvýšená teplota, kašeľ, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do školy.
            • Žiak je povinný dodržiavať stanovené hygienické pravidlá, ich opakované nedodržiavanie je dôvodom k nevpusteniu žiaka do školy alebo k jeho vyradeniu z vyučovania.
            • V prípade zvýšenej teploty, alebo iných príznakov choroby, je žiak umiestnený v izolačnej miestnosti. Privolaní sú rodičia a žiak odchádza domov. Rodič kontaktuje detského lekára telefonicky a dodržiava jeho pokyny. Bezodkladne oboznámi školu so situáciou.

            Tlačivá: Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti 

        • Oznam
          • Oznam

          • o nástupe do školy v škol. roku 2021/2022

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            koniec prázdnin sa blíži, čo je nezvratný dôkaz nástupu do školy. Dúfame, že pandemická situácia nám umožní slávnostné otvorenie škol. roka 2021/2022, ktoré je naplánované na 2. septembra 2021 o 8:00 hod.

            Úspešné otvorenie škol. roka sa nám podarí, keď  budeme rešpektovať nariadenia vlády, vyhlášky UVZ a pokyny rezortu školstva. V ďalšom období Vás budeme podrobne informovať o podmienkach vstupu do školy pre žiakov, zamestnancov, rodičov a iných osôb. Informácie a podporné dokumenty Vám budeme zasielať priamo na vaše elektronické kontakty prostredníctvom Edupage školy.

            Zároveň dávam do pozornosti pokyny MŠVVaŠ SR na linku:

            Pevne veríme, že rešpektovaním pravidiel a vzájomným pochopením sa, zvládneme úspešne nástup do školy.

             

            V Banskej Štiavnici 18. augusta 2021                            Mgr. Ján Maruniak

          • Voľná pracovná pozícia

          • Základná škola Jozefa Horáka, Ul. Pavla Dobšinského 17, Banská Štiavnica, 

            prijme do zamestnania pedagogického zamestnanca v kategórii:

            pedagogický asistent/asistent učiteľa.

            Predpokladaný dátum nástupu:  

            od 1.8.2021 na dobu určitú 12 mesiacov

            Kvalifikačné predpoklady:

            V zmysle  §10 ods.1), § 11 ods. 1 písmeno d) a § 12 Zákona č.138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov a v zmysle § 1 ods. 1) písmeno f) Vyhlášky  MŠVVaŠ SR  č.1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov.

            Platové pomery:

            V súlade so zákonom  č.553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce  vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            Miesto výkonu práce: totožné s adresou školy.

            Žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, kópiu dokladov o vzdelaní a súhlas so spracovaním osobných údajov posielajte elektronicky, alebo poštou do 28.7.2021 na adresu:

            ZŠ Jozefa Horáka

            Ul. Pavla Dobšinského 17

            969 01 Banská Štiavnica

            E-mail: zs_j.horaka@zsjhbs.sk

            Informácie: 045 2909031

                               0903827370

          • ZŠ Jozefa Horáka

          • úspešná s projektom "Letná škola 2021"

            Vyhodnotenie „Letné školy 2021“

            Letné školy sú súčasťou opatrení MŠVVaŠ SR na zmiernenie dopadov krízového obdobia počas epidémie COVID 19.

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zverejnilo vyhodnotenie žiadostí o organizáciu Letných škôl pre základné školy a pre stredné školy. Svojim projektovým zámerom v našom regióne uspela i Základná škola Jozefa Horáka.

            Zámerom Letnej školy je poskytnúť žiakom Základnej školy Jozefa Horáka možnosť na získanie alebo upevnenie vedomostí, zručností a spôsobilostí, ktoré si nedostatočne osvojili počas školského roka 2020/2021. Letná škola neprebieha vo forme klasického vyučovania, ale jej primárnym cieľom napriek tomu ostáva vzdelávanie a rozvoj kompetencií žiakov.

            V termíne od 9. augusta 2021 až do 27. augusta 2021 sa v 7 cykloch bude vzdelávať 103 žiakov našej základnej školy. O vzdelávacie ale i záujmovo-zábavné aktivity sa bude starať sedem pedagogických zamestnancov.

        • Pokračovanie
          • Pokračovanie

          • prezenčného vyučovania od 10. mája 2021

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            vyučovanie prezenčnou formou v škole pokračuje v plnom rozvrhu hodín aj na budúci týždeň od 10. mája 2021.

            Okres Banská Štiavnica ostáva v II. stupni varovania - červená fáza.

            Aktualizovaný manuál MŠVVaŠ SR je na:

            https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-s-ucinnostou-od-10-5-2021/  

            O prípadných zmenách Vás budeme informovať akonáhle budú zverejnené.

            S pozdravom

            Ján Maruniak 

        • Rozvrh hodín
          • Rozvrh hodín

          • upravený spätne od 3. mája 2021

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            na stránke školy bol upravený rozvrh hodín. Zmena nastala v 4. b triede, ktorá prešla na dištančnú formu vyučovania. Ostatné triedy majú rozvrh totožný s rozvrhom publikovaným od pondelka 3. mája 2021.

            S pozdravom

            Ján Maruniak

          • Nové pravidlá

          • pre prezenčné vzdelávanie od 3. mája 2021

            Važení rodičia, milí žiaci,

            od 3. mája 2021 platia nové pravidlá pri vstupe do školy v prezenčnej forme vzdelávania.

            O podrobnostiach Vás budeme informovať prostredníctvom správ v Edupage IS Základnej školy Jozefa Horáka.

            S pozdravom 

            Mgr. Ján Maruniak

        • Nástup do školy
          • Nástup do školy

          • od 26. apríla 2021 všetky ročníky

            Vážení rodičia, milí žiaci,
            od 26. apríla 2021 obnovujeme školské vyučovanie podľa platného "Covid školského semaforu.“

            Prezenčná forma vyučovania v škole bude  pre žiakov:

            • 1. až 4. ročníka,
            • pre žiakov 8. a 9. ročníka,
            • a tiež pre žiakov 5. až 7. ročníka.

            Dištančná forma vyučovania z domu sa ruší

            Z uvedeného plynie, že začíname vo všetkých ročníkoch s prezenčným vyučovaním. 

            Na základe tejto skutočnosti Vám vopred oznamujeme, že pri vstupe do školy sa každé dieťa bude musieť preukázať čestným prehlásením zákonného zástupcu, ktoré obsahuje:
            - čestné prehlásenie o bezinfekčnosti,
            - vyhlásenie o negatívnom výsledku AG testu alebo jeho náhrady zákonného zástupcu,
            - kópiu negatívneho výsledku AG testu alebo jeho náhrady žiaka II. stupňa.
             

            Čestné vyhlásenia sú v prílohe. Budú sa predkladať v 7-dňovom intervale podľa školského semaforu. Škola bude naďalej zabezpečovať testovanie žiakov 5. až 9. ročníka formou kloktacích testov v pravidelných týždenných intervaloch na základe informovaného súhlasu zákonného zástupcu žiaka.
            Informovaný súhlas o testovanie, v prípade záujmu dostane žiak po nástupe do školy.

            Vyučovanie bude prebiehať podľa upraveného rozvrhu, ktorý bude zverejnený na Edupage.

            Stravovanie zabezpečené v školskej jedálni.

            CestprehZZ_praca_1st42021(1).docx       CestprehZZ_2st042021.docx
            S pozdravom
            Ján Maruniak

        • Testovanie kloktaním
          • Testovanie kloktaním

          • V Základnej škole Jozefa Horáka

            Milí rodičia,

            Základná škola Jozefa Horáka zabezpečuje testovania žiakov kloktaním v priestoroch školy.

            Veríme, že vďaka tomu zefektívnime dlho očakávaný návrat detí do škôl, ruka v ruke so zaistením čo najvyššej bezpečnosti detí a učiteľov nielen v škole.

            Spoločnosť UNIPHARMA – 1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť je partnerom Ministerstva školstva na zabezpečenie testovania v našej škole. Radi by sme vás touto cestou informovali o priebehu testovania a spôsobe doručovania výsledkov testov.

            Žiak bude prihlásený na testovanie na základe udeleného súhlasu zákonného zástupcu s testovaním a spracovaním osobných údajov na účely vyhodnocovania a doručovania výsledkov realizovaných testov. Osobné výsledky každého žiaka budú doručené výlučne do mailovej schránky  jeho zákonného zástupcu (rodiča), ktorú žiak, resp. jeho zákonný zástupca (rodič) uvedie. Školy dostanú sumárne správy o počte pozitívnych – negatívnych – alebo nehodnotiteľných vzoriek za danú školu.

            Testovanie na škole bude vždy vo štvrtok do 10.00 hod. pre žiakov 5. až 9. ročníka.

            Samotný odber vzorky prebieha prostredníctvom nenáročného výplachu ústnej dutiny soľným roztokom, čo nevyžaduje špeciálne zručnosti žiakov. Roztok žiaci následne prostredníctvom pribalenej slamky vylúčia do testovacej skúmavky a zatvoria.

            Celý postup odberu vzorky je detailne popísaný vo videu na stránke www.testujemeskoly.sk .

            Žiakovi bude po vykonaní testovania odovzdaná kartička s 8-miestnym číslom testu, pričom je dôležité, aby ste túto kartičku starostlivo uschovali, nakoľko 8-miestne číslo testu je potrebné pre zistenie výsledku testu.

            Podrobný popis nájdete aj na : https://testujemeskoly.sk/content/Informacia_pre_ziakov_a_ich_zakonnych_zastupcov.pdf

            S pozdravom

            Mgr. Ján maruniak

          • Obnovené vyučovanie

          • od 19. apríla 2021

            Vážení rodičia, milí žiaci,
            od 19. apríla 2021 obnovujeme školské vyučovanie podľa platného "Covid školského semaforu.“

            Prezenčná forma vyučovania v škole bude len pre žiakov:

            • 1. až 4. ročníka,
            • a pre žiakov 8. a 9. ročníka.

            Dištančná forma vyučovania z domu bude len pre žiakov:

            • 5. až 7 ročníka.

            Obidve formy vyučovania sa budú realizovať podľa upraveného rozvrhu hodín.

            Na základe tejto skutočnosti Vám vopred oznamujeme, že pri vstupe do školy sa každé dieťa bude musieť preukázať čestným prehlásením zákonného zástupcu, ktoré obsahuje:
            - čestné prehlásenie o bezinfekčnosti,
            - vyhlásenie o negatívnom výsledku AG testu alebo jeho náhrady zákonného zástupcu,
            - kópiu negatívneho výsledku AG testu alebo jeho náhrady žiaka II. stupňa.
             

            Čestné vyhlásenia sú v prílohe. Budú sa predkladať v 7-dňovom intervale podľa školského semaforu. Škola bude naďalej zabezpečovať testovanie žiakov 5. až 9. ročníka formou kloktacích testov v pravidelných týždenných intervaloch na základe informovaného súhlasu zákonného zástupcu žiaka.
            Informovaný súhlas o testovanie, v prípade záujmu dostane žiak po nástupe do školy.

            Vyučovanie bude prebiehať podľa upraveného rozvrhu, ktorý bude zverejnený na Edupage.

            Stravovanie zabezpečené v školskej jedálni.

            CestprehZZ_praca_1st42021(1).docx       CestprehZZ_2st042021.docx
            S pozdravom
            Ján Maruniak

          • Veľkonočné prianie

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            želáme Vám tie najkrajšie veľkonočné dni, nech Vám Veľká noc prinesie veľa radosti, smiechu a pokoja a nech sa atmosféra týchto sviatočných dní prenesie i do zvyšku vášho života.

            S pozdravom

            kolektív zamestnancov ZŠ Jozefa Horáka

        • Oznam
          • Oznam

          • o priebehu skúšobného testovania 

            Na základe ponuky MŠVVaŠ SR sme v priestoroch Základnej školy Jozefa Horáka zabezpečili testovanie žiakov 4. ročníka, ktorí dovŕšili 10 rokov a  žiakov II. stupňa, ktorí sa vzdelávajú prezenčne.

            Testovanie kloktaním sme zrealizovali dňa 25.3.2021. V skutočnosti sa jedná o výplach ústnej dutiny po dobu 1 minúty. Odobrané vzorky od žiakov boli v ten istý deň zaslané na rozbor.

            Žiaci školy bez akýchkoľvek problémov hravo zvládli testovanie. Nedošlo ani v jednom prípade k problémom pri použití slaného roztoku. Nebola ohrozená bezpečnosť detí ani obslužného personálu.

            Touto cestou sa chcem poďakovať za ústretovosť pri testovaní zákonným zástupcom testovaných žiakov, súhlas s testovaním a ochotu poskytnúť osobné údaje.

            Výsledky testovania by mali byť dostupné v elektronickej podobe. V prípade, že dôjde zo strany poskytovateľa k zjednodušeniu administratívy je toto jedna z možností testovania v našich podmienkach.

            Milí testovaní žiaci, ďakujem Vám za Váš prístup a chválim Vaše preukázane zručnosti. Vďaka Vám bol priebeh bezproblémový a rýchly. 

            S pozdravom

            Ján Maruniak

          • Pokračovanie

          • edukačného procesu od 15. marca 2021

            Vážení rodičia,

            na základe Uznesenia vlády SR č. 123/2021 z 28.02.2021 a Vyhlášky UVZ č. 98 a 99/2021 z 3. marca 2021 pokračujeme v prezenčnom vzdelávaní žiakov na I. stupni v plnom režime.

            Vzdelávanie žiakov I. stupňa je možné i na základe Rozhodnutia ministra ŠVVaŠ SR Číslo: 2021/10079:2-A1810 z 2. marca 2021.

            Podmienkou vstupu žiaka I. stupňa do školy je preukázať sa Čestným vyhlásením zákonného zástupcu, ktoré je v prílohe č. 1.

            Obdobne pokračuje i vzdelávanie žiakov II. stupňa v skupinách 5+1, ktorí nemajú alebo majú obmedzený prístup k dištančnému vzdelávaniu.

            Podmienkou vstupu žiaka II. stupňa do školy je preukázať sa Čestným vyhlásením zákonného zástupcu, v ktorom potvrdzuje negatívny test alebo jeho náhradu sebe i svojmu dieťaťu, príloha č. 2.

            Školský klub a školská jedáleň budú v prevádzke v súčasnom režime.

            V prípade zmien Vás budeme informovať prostredníctvom webového sídla školy a zasielaním správ v prostredí Edupage.

            Čestné vyhlásenia žiadame predkladať v 7 dňových intervaloch vždy na začiatku týždňa, v pondelok pri nástupe detí do školy.

            Mesto  ako zriaďovateľ naďalej zabezpečuje aj  testovanie rodičov a zamestnancov škôl ( s možnosťou rezervácie obvyklým spôsobom na stránke mesta) a to v MOM  ZŠ Jozefa Kollára  v sobotu 13.marca 2021, v čase: 

            • od 10.00 hod.– 13.00 hod.
            • od 14.00 hod do 16.00 hod.

            Mesto ako zriaďovateľ opätovne zabezpečí dezinfekciu priestoru  ZŠ pred nástupom žiakov do škôl 15.marca 2021 a to dezinfekciu polymérom.

            S pozdravom

            Ján Maruniak